doc Pastorale Eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes
Communievoorbereiding voor 2020 van start

Voor kinderen

08 september 2015
Voor kinderen
In een aantal kerken in onze parochie wordt tijdens de zondagse Eucharistieviering kinderwoorddienst gehouden.

Kinderwoorddienst

In diverse kerken binnen de pastorale eenheid is er geregeld kinderwoorddienst. Link naar Kinderwoorddienst

KISI club

Elke eerste zondag van de maand is er in de huiskamer naast de Lucaskerk te 's-Hertogenbosch KISI Club voor alle kinderen vanaf 5 jaar. We verzamelen om 9.15 uur in de huiskamer. Aansluitend mogen de kinderen meezingen in de mis om 11.00 uur. 

Tijdens de KISI Club krijgen de kinderen een lied aangeleerd. We dansen en zingen, volgen catechese en kijken naar toneelstuktjes, zodat spelenderwijs tijdens elke bijeenkomst een aspect van het geloof aan bod komt.

Broertjes en zusjes van kinderen die (tegelijkertijd) de Communievoorbereiding volgen, sluiten gratis aan; voor overige kinderen wordt een bijdrage van 2 euro per keer gevraagd.

Even alle data op een rijtje voor 2017:
8 januari (dit is eenmalig een tweede zondag!) - 5 februari - 5 maart - 2 april - 7 mei - 4 juni - 2 juli.

Van harte welkom!

Kinderen bidden voor Kinderen

Een belangrijke activiteit is de jaarlijkse kindermiddag op de eerste zaterdag van oktober van Kinderen bidden voor Kinderen.
Kinderen leren hoe ze bij Maria door de rozenkrans kunnen bidden voor zieke kinderen. Kinderen bidden voor kinderen is inmiddels een landelijke organisatie met activiteiten, materialen en tips voor gezin en parochie. Kijk op de website voor meer informatie: www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

Catechese van de Goede Herder

Voor kinderen vanaf 3 jaar tot 9 jaar wordt in onze parochie de Goede Herder in ’s-Hertogenbosch gegeven. De catechese vindt plaats op zondagochtend van 9.00 tot 10.30 uur. Alle data voor 2016/2017: 25-9, 9-10, 30-10, 13-11, 27-11, 11-12, 15-1, 29-1, 12-2, 12-3, 26-3, 9-4, 14-5, 28-5, 11-6, 25-6 en 9-7.

De Goede Herder Catechese is een methode die nauw aansluit bij de liturgie en waarin Christus als Goede Herder centraal staat. Het is een doorlopende methode die veel gebruik maakt van materialen, symboliek en werkzaamheid in stilte. Kinderen kunnen veel zelf ontdekken en groeien in hun band met Christus en de Kerk.

De catechese wordt gegeven in twee groepen: voor kinderen vanaf drie jaar tot en met groep 2 (niveau 1) en voor kinderen van groep 3 tot en met groep 5 (niveau 2). Het verlangen bestaat om uiteindelijk ook een catechesegroep te starten voor kinderen van groep 6 tot en met groep 8 (niveau 3).

U kunt uw kind inschrijven via een inschrijfformulier op de site van de Goede Herder Catechese of een mailtje sturen aan onderstaand adres.

Locatie: 'De Verdieping', Torenstraat 6a, ‘s-Hertogenbosch
Kosten: € 5 per kind per maand, maximaal € 10 per gezin per maand
Catecheten: Lidwien, Gaudete, Esther en Sanne.
Contact: catechesegoedeherder.denbosch@gmail.com


Kinderbijbelclub in Rosmalen

Wist je dat de Bijbel eigenlijk helemaal geen saai boek is? Er staan héél veel mooie en spannende verhalen in. Heel veel dingen die wij dagelijks zeggen, komen uit de Bijbel. Ook over Jezus zijn er veel mooie verhalen. Wist je dat Jezus zelf ook graag verhalen vertelde? Hij trok er heel veel mensen mee. Veel daarvan zijn opgeschreven. De mooiste verhalen uit de Bijbel pikken we eruit. lezen, over praten en ook heel veel leuke dingen erbij doen. Gewoon een gezellig uurtje, waarbij JIJ uiteraard niet mag ontbreken.

Wanneer en waar?

De kinderbijbelclub is op de laatste woensdag van de maand van 16.00 tot ongeveer 17.00 uur.
Locatie: pastorie van de Lambertuskerk, Markt 1 in Rosmalen
Papa en/of mama kan er gewoon bijblijven.

Kun je niet op woensdag, maar zou je het wel leuk vinden? We hebben al van meer kinderen gehoord dat ze op een andere dag wel zouden kunnen komen. Stuur een mailtje en laat weten wanneer het beter uitkomt.

Aanmelden?

Hoeft niet, maar is wel fijn om rekening mee te houden met drank en versnaperingen. Bellen kan naar Jos van de Ven 06-46792741 of e-mail naar jos@ez2xs.com. Graag tot ziens bij de kinderbijbelclub!

Gekoppelde documenten

Kinderbijbelclub in Rosmalen

Vaak hoor je "de bijbel is toch saai?", "Vandaag is het weer een moeilijke tekst uit de Bijbel" of "Dat ouderwetse boek, wat moet je daar nu toch mee?"

KISI-club vanaf zondag 4 oktober in de Lucaskerk

Wil je nieuwe vrienden leren kennen en met hen een klein avontuur beleven? En wil je God (beter) leren kennen? Kom dan naar de KISI-club!