doc Pastorale Eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes
Herdenkingsmis gestorven religieuzen

Koren binnen de parochie

15 september 2015
Koren binnen de parochie
De parochie kent een grote variëteit aan koren:

Kinderkoor
 
Annakoor Hintham
Dit gemengd koor luistert twee maal per maand, de tweede en vierde zondag, de Eucharistieviering op met diverse koorstukken van bekende en minder bekende componisten. Het repertoire bestrijkt zowel klassiek als modern met een grote variatie in stijlen.
Iedere woensdagavond is er repetitie van 20.00 - 21.30 uur in de kerk van de H. Anna. Contactpersoon is mevrouw Ingrid Thelissen.

Cantara
Koor Cantara zingt zowel in de Sint Lambertuskerk als in de H. Laurentiuskerk. In het koor zingen jonge vrouwen van 14-40 jaar. Het koor repeteert op dinsdag van 19.45 tot 20.45 uur in de Sint Lambertuskerk. Contactpersoon is Aline Biesheuvel.
 
Gelegenheidskoor
Het gemengde gelegenheidskoor van de Sint Lambertuskerk verzorgt in de Sint Lambertuskerk alle vieringen bij een speciale gelegenheid, zoals uitvaart, huwelijk of jubileum. Het koor repeteert elke eerste en derde donderdag van de maand van 14.30 uur tot 16.00 uur in de pastorie van de Sint Lambertuskerk.
Contactpersoon is mevrouw Koos van de Ven

Gemengd koor Empel
Het gemengd koor van de H. Landelinuskerk zingt daar elke zondag tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur m.u.v. de 4e zondag van de maand en tijdens de zomervakantie. het koor repeteert op woensdagavond van 19.45 tot 21.00 uur.
Meer informatie over het koor via Paula Doorenbosch doorenbosch@home.nl
 
Lambertuskoor
Dit herenkoor zingt twee keer per maand op zondag tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur in de Sint Lambertuskerk.
Het koor repeteert op maandag van 19.30 uur tot 21.30 uur in het zaaltje bij de pastorie aan de Markt 1.
Contactpersoon is de heer A. Broeders.

Laurentiuskoor
Het Laurentiuskoor is een dameskoor dat twee keer per maand zingt in de H. Laurentiuskerk.
Het koor repeteert op maandavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in de H. Laurentiuskerk.
Contactpersoon is mevrouw Berthy de Bever.

Lucaskoor
Het gemengd koor van de St. Lucaskerk zingt daar elke zondag tijdens de eucharistieviering van 9.30 uur. Het koor repeteert 1x per twee weken op maandagavond in de Lucaszaal of - kerk.
Contactpersoon is Miek Derks.
 
Musica
Musica is een gemengd koor en verzorgt, gemiddeld een keer per maand, in de H. Laurentiuskerk en soms ook in de Sint Lambertuskerk, thematische vieringen.
Het koor repeteert elke donderdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in de H. Laurentiuskerk.
Contactpersoon is Nico Schoenmakers
 
Schola Cantorum
De Schola Cantorum van de Sint-Jan is een koor met een rijke traditie: het begeleidt elke zondag de eucharistievieringen in de Sint-Jan. Het koor heeft verschillende afdelingen: voor mannen, vrouwen, kinderen en jongeren.
Voor meer informatie over de Schola Cantorum van de Sint-Jan verwijzen wij u naar hun eigen website www.schola.nl.  Voor de H. Missen waar de Schola optreedt, verwijzen wij u naar het programma op deze site, alwaar u de data en aanvangstijden aantreft van de eucharistievieringen. Contactpersoon is Marti van Kilsdonk.
 
Kinderkoor
 
Eigenwijs
Kinderkoor Eigenwijs is het kinderkoor van de Lambertus- en de Laurentiuskerk in Rosmalen. Is er een gezinsviering of viering van de eerste communie? Dan zijn zij er voor de muzikale invulling. Onder de enthousiaste leiding van Amber Zwanenberg en Dennis van den Tillaart zingen ze leuke liedjes, leren bij sommige liedjes ook gebaren en worden er muzikale spelletjes gedaan bij de repetities. Goed voor de algemene muzikale ontwikkeling van de koorleden én goed voor hun zangtalent!
Vind je het leuk om te zingen? Kom dan gerust een keertje meedoen of kijken bij een repetitie.
Wanneer:  iedere vrijdag m.u.v. de schoolvakanties
Hoe laat:  van 18.15 tot 19.00 uur
Waar:   Laurentiuskerk (Oude Baan 1 te Rosmalen)
Voor wie:  alle kinderen en tieners die dat leuk vinden
Contact: kinderteamrosmalenhmaria@gmail.com
Kosten:  geen
Doe je mee? De kinderen van Eigenwijs zien je graag komen!